The Minimalist Positively Negative Residence by DBA Architecture

Positive Negative is a minimal Venice Beach, California residence designed by Dan Brunn, director of Dan Brunn Architecture. Due to the restrictions of the narrow area, special attention was paid to daylight, privacy and outdoor space.

A glazed central staircase is combined with long skylights and floor-to-ceiling windows to encourage abundant natural light and visual access through a variety of vantage points. The circulation within the house was specifically choreographed in order to create a balanced spatial and structural arrangement.

The house is characterized by a collection of voluminous spaces while structural markings are used to both divide the area while also providing privacy. Solar energy is used on the roof along with passive cooling and underfloor heating to efficiently regulate the temperature in the residence.

Comments are closed.