A Loft in Slovenia With Interior Windows Allowing for Natural Light

Marasovic Arhitekti recently completed a renovation of a first floor apartment in the center of Koper, Slovenia. Apartment v2 is located in a historic house that housed a noble family before the Second World War. After that it was divided into apartments. One of the standout details of the room was the double height of the ceiling, which gave the architects plenty of options during the design process. The challenges they faced were the limited number of windows (only three) and the client who needed a variety of rooms in 100 square meters including a large living room, bedroom, office that also had another bedroom, bathroom and a storage room can be room and utility room.

In order to achieve the finished results, the architects designed a second facade with two levels behind it. The double-height room consists of an open living room, dining area and kitchen, while on the lower floor behind the facade the office is housed behind floor-to-ceiling windows, a hallway (also behind glass) that leads to the utility room, bathroom and closet leads and staircase to the bedroom on the second floor. Upstairs, behind a matching set of panes of glass, is the bedroom. The glass fronts let natural light into the rear of the apartment, across from the three windows, as well as a view of the main street.

Black details and furniture collide with the white walls and light wood elements. The minimalist kitchen has matt black cabinets for the lower areas and a complementary open shelf above as well as a dining table by Ferm Living and matching Nemea chairs by Pedrali.

In the bedroom, the black-framed windows open for airflow, but can be blocked with two layers of curtains for privacy and darkness if necessary.

Photos by Blaž Skorjanc.

Comments are closed.