A Brooklyn Loft Emerges From a Former Paper Manufacturing unit

OSSO Architecture refurbished an apartment in a former paper mill in Brooklyn, New York that hadn’t been touched since the 1980s. At that time, the industrial building was converted into temporary artist apartments, which now had to be extensively renovated for modern life. The Boerum Hill Loft is now open and modern, with original details that add both character and charm.

A load-bearing brick wall doubled the living space, which was furnished with mid-century furniture.

The original spiral staircase leads to the master bedroom, bathroom and outdoor terrace on the second floor. An additional ladder-like staircase in the kitchen gives overnight guests access to a loft bedroom.

The overall palette includes neutral colors and architectural finishes such as natural oak, maple, American walnut, reclaimed brick, and blackened steel.

In front:

Photos by Morten Schmidt.

Comments are closed.