Two Flats Develop into One Fashionable Dwelling in Milan

Atelierzero has completed a residential project in which two apartments have been merged into one house in a typical Milanese Casa di Ringhiera (Italian for “house of the railing”), in which the units offer a view of an inner courtyard. The L4 apartment now extends over 145 square meters, which has been renovated except for the original living / dining area and a bathroom. The new kitchen is the focal point of the house, with the rest of the rooms directly next to it being characterized by two semi-arched passages.

The kitchen has custom-made cabinets in a muted shade of blue that contrast the lighter neutral colors of the walls and countertops. A herringbone parquet floor covers most of the main rooms of the apartment with the exception of the connecting areas made of neutral resin and the thresholds made of travertine panels.

The original arch between the kitchen and dining room inspired the semi-arched hallways to create an interesting architectural detail.

The same shade of blue finds its way down the hallway in additional custom cabinets that are used for storage.

Styling by Greta Cevenini.
Photos by Sara Magni.

Comments are closed.