A Minimalist City Cottage in Central Guangzhou

LUKSTUDIO designed a minimalist, calming hideaway in central Guangzhou, China, without having to flee to the countryside on the weekends. The appropriately named Urban Cottage was completed at the perfect time – in the middle of the pandemic – and provided owners with a peaceful and safe place to call home. In addition to the reduced design, the use of natural materials and neutral colors ensures a clean, relaxing environment that feels like a permanent vacation.

The original layout was broken down into many rooms along the outside, resulting in dark interiors. Natural light now penetrates into the middle from the living and dining room, which are connected to one another via the kitchen in the middle.

At the front door is a cube-shaped structure that offers much-needed storage space, as well as three carved niches designed for different purposes. The lower one in the foyer serves as a bench for putting on and taking off shoes; The corner display increases the visual connection of the apartment. and finally, the elongated niche is there to highlight an important work of art or something special for the family.

Solid Douglas fir boards are used because of their specific color, grain and recognizable smell that evoke memories of life in the country.

Photos by Wen Studio.

Comments are closed.