A Minimal Home in Tsukuba by Aisaka Architects’ Atelier

The house in Tsukuba is a minimalist home in Ibaraki, Japan designed by the Aisaka Architects atelier. The house is in a spacious residential area and has been designed with a number of hobby rooms for the client while he works in a different city than his family.

The result is a series of stacked volumes, each serving a different purpose. The largest volume is a squash court, which is located in the rear of the building. Adjacent to the squash court is a training room and a changing room. The volumes are integrated into the larger context of the building via four overarching gate-shaped frames.

While the private and public areas are divided by floor, the main living spaces are connected into a single, open, interconnected space with split levels extending to the rear of the interior space. According to the architect, “the different floor levels and the four interior colors are intended to give the unstructured life of a person living alone a little order.”

Photography by Shigeo Ogawa.

Comments are closed.